Bovennatuurlijke krachten

Een wederom druilerige ochtend in Spijkenisse. Het voelde voor mij wel heel erg vroeg (zoals mijn tweet ‘Het voelt iets te veel ochtend’ al deed vermoeden), maar de klok wees toch echt exact dezelfde tijd aan als elke ochtend om die tijd šŸ˜› . Bakje koffie naar binnen werken, nog even snel ‘Little Big Planet’ besteld die ik ergens in de aanbieding zag en hup naar buiten, de regen in.

Op station heemraadlaan kregen ‘we’ (de reizigers) te horen dat er wat vertraging kon zijn en dat er ook wat vertraging kon zijn. Nee, ik maak geen fout ze zeiden het 2x. Eigenlijk 6x. 1x ging het om een storing, en dat die ook op de andere lijn gevolgen kon hebben (hiervoor werd dus 2x excuses aangeboden voor het ongemak), vervolgens werd dit geheel herhaald (we zitten nu op 4x) en toen werd er medegedeeld dat er vanwege hulp aan een reiziger (in de hoop dat die grote groep sjacherijnen op het perron enig begrip zou kunnen opbrengen) er wat vertraging zou kunnen ontstaan. Ook dit werd herhaald en dus hadden we binnen 1 minuut 6x excuses voor eventueel ongemak ontvangen. Heel vriendelijk van die mevrouw van de RET.Toen na enkele minuten de Metro naar Centraal Station arriveerde, liep ik met een aantal andere mensen onder het overdekte deel van het perron vandaan richting de voorkant van de metro. Zoals gebruikelijk dromt men dan samen voor de nog te openen deuren. Zodra deze open gaan wurmt men zich naar binnen in de hoop nog een zitplaats te kunnen bemachtigen, ook al is het duidelijk dat dit geen probleem zal zijn. Zo ook deze ochtend.

Echter, deze keer was er iemand achter mij die extra haast had blijkbaar. Want zoals we allemaal weten arriveer je een stuk sneller op je station van bestemming als je ook met hoog tempo een metro binnenloopt…. zucht :stupidme:

Zoals in de disney film ‘Bolt’ die ik afgelopen weekend zag, waarin de kat het hondje Bolt er op wees dat hij geen superkrachten had, zo probeerde ook ik deze mevrouw er op te wijzen dat zij niet de bovenmenselijke gave bezat om door mij heen te kunnen lopen, waarop verontwaardigd werd gereageerd. Dat ik door moest lopen zei ze. Behulpzaam als ik ben vertelde ik haar dat ook ik mensen voor mij had lopen. Ik hoopte zo een stukje begrip te kweken bij deze zich zo verongelijkt voelende medemens. Maar tevergeefs. Ik moest niet zo brutaal zijn. Ik stond even stil en keek haar vol medelijden aan. Wat moet het erg zijn om met zoveel frustratie om niets door het leven te moeten. Dat ze nog zo oud is geworden… dacht ik nog.

In een laatste poging om ons te verzoenen toonde ik een oprechte interesse in haar ochtend. Maar helaas, mijn “ben je misschien met het verkeerde been uit bed gestapt vanochtend?” werd afgesnauwd met een bijna tokkie-eske mompeling dat ik mijn grote muil moest houden. Ik vermoed dat zij hiermee niet een stuk schoeisel, maar mijn mond bedoelde. Nou, die wilde ik wel graag houden. Zonde om ‘m weg te geven, niet?
Ook hield ik ‘m verder maar dicht. Hoewel ik toen zij uitstapte haar toch eigenlijk een hele fijne dag wilde wensen, leek het me beter om dit niet te doen. Sommige mensen hebben zo’n plaat voor hun hoofd dat ze toch de goede bedoeling niet begrijpen.

Ik schrijf dit blogje dus als waarschuwing. Pas op voor deze vrouw.
Je kunt haar herkennen m.b.v. het volgende signalement:

– Blanke vrouw
– Middelbare leeftijd, vermoedelijk in de overgang
– Donker (vaalzwart) krullend haar tot (als ik het me goed herinner) net iets over de schouders, met extra volume er in gepompt (denk Peggy Bundy)
– Stapt ’s ochtends in de metro op Station Heemraadlaan te Spijkenisse en stapt uit op Beurs (Erasmuslijn, maar ze kan dus ook de Calandlijn nemen).
– Kijkt nogal nors voor zich uit (daarmee kun je je helaas niet onderscheiden op een metrostation, iets voor 8 uur ’s ochtends).
– Loopt snel rood aan, is grof in de bek, en heeft naar vermoeden een zeer hoge bloeddruk.

Mocht je haar tegenkomen, hou dan afstand en benader haar niet. Mocht er toch op enig moment contact met haar onvermijdelijk zijn, geef haar dan zeker niet (ook al bedoel je het nog zo goed) een maandverband of een reclamefolder voor een ‘tarzan’. Mocht je die behoefte toch voelen, waarschuw dan alvast de plaatselijke autoriteiten i.v.m. ontploffingsgevaar.

Een fijne dag verder allemaal !

Mars

PS: Iedere overeenkomst met een bestaande persoon is puur opzettelijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s