Harde paal

Ik werk in het Groot Handelsgebouw naast Rotterdam CS, aan de Weena zijde. Zoals je wellicht weet ligt CS en omgeving op dit moment in puin. Maar goed ook, want dat oude station kon echt niet meer. Dus, platgooien en opnieuw beginnen. Goed plan. Nadeel is natuurlijk wel dat dat hele proces van opnieuw beginnen gepaard gaat met de nodige decibellen. Zo zijn ze al een hele tijd bezig met het aanleggen van een tunnel op het Weena, hier vlak voor ons.

Een tijdje terug zijn ze begonnen met heien. De hele dag.. BENG … BENG … BENG. Om krankzinnig van te worden. Toen dachten ze dat het misschien een beter idee was om in plaats van die palen er hard in te rammen (wat ongetwijfeld een slecht idee was met al die gebouwen er zo vlak bij, bij elke BENG trilde je monitor mee, wie weet wat dat met het gebouw doet), zo’n lange harde paal als een soort reuzen genotsstaaf de grond in te vibreren. Nee, het was niet genieten. Ik vermoed dat rond die tijd het ziekteverzuim wegens hoofdpijn in Rotterdam Centrum WEL een ongekend hoogtepunt heeft bereikt.

Gelukkig is dat al een tijdje voorbij. Hoewel er nog wel steeds wat gebonk is en een heel irritant gerinkel (denk aan een schoolbel die 10 minuten blijft afgaan), is het nu wel weer te doen. Er staat nog wel steeds zo’n kraanding voor ons raam. En soms, als die plots begint te bewegen, bekruipt mij ineens weer de angst dat ze misschien wel weer gaan heien of trillen. Gelukkig kijken mijn collega’s er niet meer van op als ik ineens gillend onder het bureau duik met m’n handen over m’n oren.

Het is toch te gek voor woorden dat zo’n grote paal je zoveel angst in kan boezemen? Daar zakt toch spontaan je broek van af?

Marcel

UPDATE 14u15 :

Uiteraard…

Ik schrijf een blog en een uur later kunnen we genieten van een dreinend breinverdovend gebrom.
Positieve nieuws is dat er inmiddels, sinds de blog, ook geen grote paalhijser meer voor onze neus slingert šŸ™‚

Wat voor een effect zo’n blogje kan hebben he? Voor je het weet wenst die ‘mevrouw’ van gisteren me spontaan een goedemorgen… šŸ˜†

UPDATE 14u59 :

Gebrom duurt voort en….. het kraanding is weer terug….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s