Nespresso

Een glaasje champagne drinken, een toastje kaviaar knabbelen, met een glanzende cabriolet wat relaxed door Monaco cruisen…. sinds kort kan er 1 activiteit aan dit alles toegevoegd worden….. Je Nespresso ontkalken.

Vorig jaar kreeg ik voor mijn verjaardag, na veel bijna kinderlijk zeuren en dreinen tot mijn gefake-te verrassing… een Nespresso apparaat. Zo’n mooie Krupps Cube en eindelijk mocht ik mij dan bij de elite van de koffiedrinkers voegen.

En hoewel ik in m’n eigen keukentje niet continue talloze prachtige dames tegenkom (ik kom er gelukkig wel steeds 1 tegen) en ik er nog steeds niet uitzie als, of zelfs maar de helft van de charme heb van een George Clooney, voel je je door de slim bedachte exclusiviteit toch net iets meer glitter en glamour bij het bereiden van een Nespresso dan wanneer je je zompige ongebleekte koffiefilter met doorweekte bruine prut vanuit je koffiezetapparaat al druppelend over de keukenvloer de vuilnisbak inflikkert.

En…. eerlijk is eerlijk. Senseo, eat your heart out. Je bakkie pleur is wel 3x zo duur (6x als je niet de Lungo (grote kop) maar de Nespresso (kleine kop) neemt en de prijs naar rato van de hoeveelheid koffie rekent) maar ik vind het wel errrug lekker!

Anyway… De garantie van zo’n Nespresso-geval vervalt als je niet met enige regelmaat ontkalkt, en bovendien moet het gewoon echt eens af en toe gebeuren voor de kwaliteit van je bakkie. Op de Nespresso-site zie ik dan ook de mogelijkheid staan om een setje ontkalkspul (specifiek voor het model wat jij hebt) te bestellen (nee, je mag het niet met azijn doen!). Zo’n setje is goed voor 2x ontkalken. Dit voor het luttele bedrag van 10 euro. Nou… dat maakt wij wel erg benieuwd want ik wist niet dat bladgoud ook kon ontkalken….

Maarja, als je een beetje zuinig bent op je apparaat dan neem je geen risico’s. Zo heb ik dan ook liever een knoopsluiting dan een rits. En voor m’n Nespressoapparaat bestel ik dan dus zo’n ontkalkingsset.

Binnen no-time wordt zo’n bestelling afgeleverd. Alleen, toen ik de dozen opende en zo’n mooi luxe doosje van 29×19,5×2 (lxbxh) tevoorschijn haalde dacht ik toch heel even: “Waarom worden de bij de nieuwe baljurk van mijn vrouw behorende satijnen handschoenen nu samen met de nespresso-cupjes afgeleverd???”. Zo chique zag het er uit (net als alle overige Nespresso spullen).

Maar dat was dus het ontkalkgebeuren. Ik open het doosje en daarin zit een bakje met daar weer in…. 2 zakjes prut, 2 filtertjes en een half regenwoud aan papier: de handleiding in 198 talen (kan iets minder zijn).

Zo bereik je exclusiviteit: het ZO duur maken dat het meerendeel van de mensen het zich niet kan veroorloven, en doen alsof het heel ingewikkeld is. Oh, en natuurlijk alleen verkopen op de internetsite, of in exclusieve Nespressowinkels, dat helpt ook ;-).

Uiteindelijk valt dat ontkalken natuurlijk 100% mee. Eerst schrik je nog wel even als je de handleiding met al die waarschuwingen leest: laat die prut niet in aanraking komen met de buitenkant van het apparaat, omdat die dan kan beschadigen, laat het ook niet in aanraking komen met je ogen (duh) of huid en maak alles wat ook maar HEEEL misschien in aanraking met de ontkalksmurrie is geweest na afloop zorgvuldig schoon.

Allemaal heel mooi en aardig… Maar ze hebben het dus over de troep die je 2x achter elkaar (verdund met water) door je Nespresso-cube moet spoelen waarna je met datzelfde apparaat (na 1x extra doorspoelen met water) ook nog gewoon je kopje koffie klaar moet maken, die je vervolgens je gevoelige ingewanden ingooit!!!

Het eerste half uur na m’n eerste Lungo heb ik dan ook trillend al mijn vitale lichaamsfuncties strak in de gaten gehouden. Toen ik na die spannende 30 minuten geen andere lichamelijke of psychische afwijkingen dan anders bij mijzelf constateerde ben ik mij voldaan weer gaan toeleggen op mijn normale bezigheden van die dag.

Je krijgt bijna het idee dat je iets bijzonders hebt gedaan. Ik heb er ook nog heel even over gedacht, omdat ik me bijna schuldig voelde omdat ik dit alles in m’n gewone kloffie heb gedaan, om voor de volgende keer een smoking te huren. Maar dat gaat misschien wat ver he? En stel je voor dat dat spul er gaten in brandt !

Nespresso heeft niet alleen de koffie, maar ook de suiker, de koekjes, de melkopschuimer, de cup-houdertjes (is dat een soort koffie-bh?), kopjes en dus ook de ontkalkingsset voor je te koop. En laten we eerlijk zijn, het smaakt allemaal geweldig (de koffie en koekjes), en het ziet er allemaal heel goed uit. Ze pakken dat wel erg slim aan, en al heb je mij nooit op de website tussen de artikelen zien staan… ik ben wel verkocht.

Ik kan dan ook niet wachten tot Nespresso de cirkel rond maakt en ook voor de door de koffie opgewekte stoelgang, het bijbehorende toiletpapier gaat verkopen, en ik jullie daar uitgebreid verslag van kan doen.

Marcel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s