Hoofd

Zo af en toe (gelukkig veel minder dan vroegah en vandaag in ieder geval helemaal niet) heb ik last van m’n hoofd. Anderen hebben er veel vaker last van, van mijn hoofd, met name door wat ik zeg šŸ˜› en er zijn ook vast wel mensen die de aanblik gewoon al onwenselijk vinden. Hun goed recht.

Maar ik doel nu eigenlijk op koppijn. Als je thuis bent ga je dan lekker ff liggen, oogjes dicht en dat helpt wel. Maar op het werk is het gewoon niet handig. Concentratie is aan gort, intensief naar je beeldscherm staren een slecht idee en je bent gewoon niet zo scherp meer de rest van de dag.

Je kunt het op talloze manieren omschrijven. Pijn in je kop, je knijter, je harses. M’n zolder heeft klopgeesten. Mijn brein heeft een onaangename pijnintensiteit, de bovenburen hebben een feestje. De man met de hamer is in m’n bovenkamer de boel aan het verbouwen (altijd nog beter dan dat hij met z’n hamer met je klokkenspel in de weer gaat (daar heb je immers al je eigen klepel voor)). En jullie zullen er nog wel 100 kunnen verzinnen. Hoe je het ook noemt het heeft allemaal 1 ding gemeen: het voelt niet fijn.

Ik heb het over het algemeen gewoon over migraine (wat dankzij een betere manier van leven inmiddels vrijwel is uitgebannen bij mij) of over ‘gewone’ hoofdpijn. En in dat laatste geval meestal over knetterende koppijn. Voor de mensen in m’n omgeving wel fijn dat er niet iets anders knettert natuurlijk, maar voor jezelf toch echt niet geweldig. Zelf zit je toch over het algemeen (wel wat afhankelijk van je maaltijden van de vorige dag) liever in je eigen pruttellucht na een flinke knetter, dan dat je knijter last heeft van zo’n knetterende koppijn.

Hmmm, als je die 2 knetters combineert… Zou je dat dan een echte brainfart kunnen noemen? En zou dat dan de reden zijn waarom sommige mensen uit hun bek stinken?

Marcel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s