Daar gaan we weer

Oke het is zover. Eindelijk, na lange tijd heb ik mijn nieuwe tasje ingericht zodat ik mijn laptop mee kan nemen op de dagelijkse woon-werk reis (en de werk-woon reis uiteraard). De WiFi werkt in de trein dit keer, dus gaan met den virtuele banaan! Schrijftijd.

Als besturingssysteem op mijn laptop gebruik ik Linux (voor de kenners: Slackware 14 met Dropline-Gnome), en als editor gebruik ik FocusWriter (kenners: er is een SlackBuild op slackbuild.org). Focuswriter is een applicatie die ik fullscreen kan draaien zodat ik dus niet wordt afgeleid tijdens het typen. Leuk detail: je kunt ook typewriter geluidjes aanzetten. Voor dat ouderwetse gevoel van achter een bureau op je olivetti razen.

Het is maar een klein stukje wat ik hier neergooi, maar het is allemaal ter voorbereiding op de schrijfcursus van boekschrijven.nl die ik over een maandje ga beginnen. Het kriebelt de laatste tijd (verzin zelf maar waar) en dus ga ik het nogmaals proberen om het schrijven weer op te pakken. Maar nu goed en met een stok achter de deur. Ik ben er klaar voor.

Gegroet,

Marcel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s