Are you Serious???

Jahoor, ik heb de eerste al voorbij zien komen op twitter. Het ‘boycot Serious Request’ plaatje. Boycotten omdat ze het buitenland helpen en niet de mensen in Nederland die hulp nodig hebben.

Ik ben het er 100% mee eens dat de armoede in Nederland vreselijke vormen heeft aangenomen. En ook dat daar wat aan gedaan moet worden. Schandalig dat dit zo ver heeft kunnen komen met al het geld en alle welvaart die in ons kleine landje te vinden is.

Maar om nou gelijk door de straat te gaan marcheren omdat Serious Request niet dezelfde ‘eigen volk eerst’ houding heeft als jij vind ik toch echt overdreven.

Als je dan zo trots wilt zijn op je eigen volk (datzelfde volk die deze waardeloze regering heeft gekozen, maar dat terzijde) wees dan trots dat zelfs in tijden dat het hier in Nederland bergafwaarts gaat, we nog de compassie en vrijgevigheid weten te vinden om ook buiten onze grenzen mensen te helpen.

Het 1 sluit het ander toch niet uit? We kunnen met z’n allen EN aan de voedselbank schenken EN aan Serious Request. Of aan Greenpeace, Artsen zonder Grenzen, Natuurmonumenten, of wat dan ook.

Of wilde je Greenpeace ook maar boycotten omdat die walvissen niet in Nederland leven, en alleen maar illegaal via het strand ons land willen betreden?

Denk even breder dan dat. Je kunt het best. Iedereen staat vrij om z’n geld te schenken aan het doel van zijn/haar goeddunken. En het staat je dus ook vrij om je geld NIET aan Serious request te geven. En dat je je bedenkingen hebt: feel free!

Ja, velen zullen met hun hoofd of bedrijfsnaam op TV willen komen omdat ze zich dan flink op de borst kunnen kloppen, of omdat ze zo hun 15 minutes of fame krijgen of omdat ze daardoor een harde plasser kunnen groeien, so be it. Blijft er ergens geld aan de strijkstok hangen? Misschien wel. Dan maar niets doen? Maak zelf die overweging.

Oh, voor alle traditie-liefhebbers: Serious Request is er ook 1 geworden.

Doe mee of doe niet mee. Maar vraag niet om een boycot van al die mensen die uit de goedheid van hun hart hun tijd, energie of geld steken in het helpen van andere mensen. En ja, andere mensen bestaan ook buiten Nederland.

Marcel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s