99 Days Of Freedom

Weet je wat? Ik ga het gewoon doen: 99 Days Of Freedom.

De komende tijd zullen jullie me dus even niet op Facebook aantreffen. Ook op Twitter zal ik niet te vinden zijn. Het risico is natuurlijk dat ik al mijn ‘gewonnen’ tijd door ga brengen op Twitter en dat gaat een beetje voorbij aan het doel van het experiment.

Grappig is dat dit experiment voortkomt uit een experiment van Facebook zelf. Ongevraagd 700.000 leden manipuleren om te kijken of mensen positiever of negatiever worden als je hun timeline op een bepaalde manier manipuleert. En nu dus een experiment om te kijken of je wellicht gelukkiger wordt zonder Facebook.

Nu zit ik te pas en te onpas op Facebook en Twitter te kijken. Ik vind het erg leuk om te weten waar jullie mee bezig zijn, maar door de regelmaat waarmee ik dat doe heb ik af en toe wel het idee dat het mijn andere bezigheden verstoort of zelfs tegenhoudt. M’n eigen fout natuurlijk, maar dit is wel een mooie gelegenheid om te kijken of dat wat ik denk ook echt zo is. Ik ben erg benieuwd. Het gaat mij in ieder geval een stuk meer tijd besparen dan dat gemiddelde van 28 uur.

Tijdens m’n retraites was het heel eenvoudig, maar dat was maar voor een weekje, en dan zijn de omstandigheden ook heel anders. Je spreekt dan niet, hebt geen telefoon en internet, geen TV, je leest niet, schrijft niet, hebt geen muziek tot je beschikking en houdt je voornamelijk bezig met meditatie. Nu dus 99 dagen tijdens het totaal gestoorde dagelijks leven šŸ˜‰

Mocht ik in die 99 dagen een blogje schrijven (de wonderen zijn de wereld niet uit) dan wordt deze automatisch gepost op Facebook en Twitter, maar dat is dan ook de enige update die jullie te zien krijgen tot 22 oktober, mocht ik het daadwerkelijk volhouden.

Ik verdwijn niet van de aarde natuurlijk, en iedereen die mij wil bereiken kan dat uiteraard via mail, foon, whatsapp, of the good old postduif.

Latorz !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s