Een riekend weekend.

Dus na een aantal dagen heel intensief werken, en kapotmoe kwam ik vandaag rond 19:00 thuis. Ik plof languit op de bank neer… Even lekker relaxen. Ik doe m’n koptelefoon op, klap de laptop open en zet ‘The Two Popes’ aan op Netflix.

Na een half uurtje begint mijn maag toch wat te knorren. Ik pauzeer de film en loop naar de keuken. Eens kijken of ik in de vriezer nog een paar bitterballen of kroketjes kan vinden om op brood te knikkeren (uiteraard niet alvorens ze gefrituurd te hebben).

Nee, helaas. Gelukkig hebben wij op zolder nog een vriezertje staan met allerhande voorraad. Vol goede moed en met een lege maag hobbel ik naar boven. Ik open de deur van het vriezertje en het was een soort Van Nelle reclame from hell… Het aroma kwam mij tegemoet! WAT EEN LUCHT!

Ergens in de afgelopen paar weken, in ons streven om de chaos die zolder heet op te ruimen, heeft OF Marleen OF ik de stekker van onze koele voorraad-vault uit het stopcontact gehaald. En hij lag vol… heel vol… Van vegaburgers, loempia’s en brood, to kippensoep en bapao’s.

Terwijl wat er nog over was van m’n lunch zich voorbereidde om zich een weg uit mijn maag naar boven te banen, bewoog ik mij met kwieke pas naar beneden. Ik pakte een paar vuilniszakken en met wat frisse lucht in mijn longen, en nog frissere tegenzin keerde ik terug naar zolder.

Gelukkig zat alles in de bakken en was de rottende massa ex-voeding niet naar buiten gegutst. Neeee, dat gebeurde pas toen ik de zooi uit de bakken de vuilniszak in probeerde te mikken… een vieze natte bloep wierp zich uit een verpakking zo hup: over de vloer… en mij…

Niet om mijn passenteller gelukkig te maken (maar is een mooie bijkomstigheid) maar om een grote handdoek te pakken rende ik weer naar beneden. En weer naar boven om met die lap de vloer van de riekende prut te ontdoen.

Met 1,5 gevulde vuilniszak (die dingen zijn wel wat gewend maar zelfs ZIJ keken me walgend aan) snelde ik 2 trappen af en rap richting de vuilcontainer om mij van deze horror van voormalig voedsel te ontdoen.

Weer thuis maakte ik de vloer extra schoon met van die vochtige schoonmaakdoekjes (helden! Ze stribbelden niet eens tegen!). De bakken uit de vriezer (met zo’n vaag troebel laagje ‘water’ er in) nam ik mee naar de douche.

Ik goot ze leeg in het toilet (inclusief een drabberige massa formerly known as kippensoep) en begon de eerste schoon te spuiten met de douchekop. Ik goot de bak leeg en de nog ietwat geurende boel gutste dus gewillig over de rand van de douche over de vloer… en de mat.

Nadat ik ook deze vloer weer schoon had gemaakt, en de bakken met succes en zonder overstromingen had gereinigd, heb ik de mat en m’n kleding de wasmachine in geknikkerd en met wat wasmiddel en een scheut zoutzuur deze aan gezet. En toen ben ik zelf maar onder die douche gestapt.

1 voordeel: ik hoef geen eten meer klaar te maken. Ik heb niet zo’n trek meer. En hoe is jullie avond?

Marcel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s